Song van de dag

Het is half 1 ’s nachts en ik heb een idee. Morgenvroeg blijkt dit een slecht idee, dat weet ik nu al maar ik ga er toch mee door. Het is geeneens een bijster origineel idee trouwens, maar dat houdt me nog veel minder tegen. Het idee in kwestie: waarom post ik hier niet af en toe een nummer waarvan ik vind dat het uw aandacht verdient, in de vorm van een youtube-clipje. Waarom niet hoor ik u zeggen, welaan dan.

Om de spits af te bijten moet het natuurlijk een nummer zijn dat er staat. Als een huis indien mogelijk. Lang heb ik hier niet over nagedacht, mijn voorkeur ging meteen uit naar iets van ons aller Pixies. En dan kom ik meteen uit bij mijn all time favorite: ‘Where is my mind’. Schitterende intro, fantastische tekst, prachtig nummer van een groep die ondanks alles nog te weinig erkenning heeft gekend. Veel woorden wil ik er verder niet aan vuilmaken. Geniet van het clipje en laat me even weten of dit een goed idee is dat een vervolg verdient dan wel zo’n godsgruwelijk slecht idee dat de blogpolitie opgetrommeld zou moeten worden met instructies om op doortastende wijze alle kans op verdere posts in deze reeks uit mijn debiele kop te kloppen. U zou namelijk niet van muziek kunnen houden, dat bestaat.

Advertenties

~ door The Lodge Keeper op juli 10, 2008.

3 Reacties to “Song van de dag”

  1. Leuk idee, al hoop ik wel dat er ook originelere nummers zullen bijzitten. Niet dat dit slecht is hé, maar lievelingsnummers posten die iedereen kent, is niet meteen waarop ik zit te wachten.

    Om maar even geen blad voor de mond te nemen.

    En nog leuker zou het zijn als er een verhaaltje vast hangt aan bepaal de liedjes: eerste slow ooit, doet je denken aan een ex, themalied van je proclamtie in het middelbaar, themalied van een compleet weggeregend maar toc zalig chiro/scouts/…kamp, …

  2. Gelijk heb je: het is niet de bedoeling de tijdloze 100 af te gaan 🙂 Maar als eerste mocht het wat mij betreft toch een klassieker zijn…

  3. Zeker en vast!
    Ik had trouwens nog nooit die clip erbij gezien 😎

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: