Song van de dag

Vandaag op het programma: popmuziek! Niet weglopen, het zal echt geen Barbie Girl of Vamos a la playa zijn, dat is voor een andere keer.

Het nummer waar ik het over wil hebben zag het levenslicht in 1993 maar ik heb het zelf pas in de zomer van 1997 leren kennen, in Griekenland nog wel. Dat jaar trokken de vijfde- en zesdejaars van mijn middelbare school op ‘Griekenlandreis’. In veel andere scholen blijkt die trip naar Rome te gaan, zo heb ik later geleerd, maar bij ons was het dus Griekenland.

Hoe het daarachter was? Brilliant, thank you very much. Teveel gezien om op te noemen, legendarische wedstrijden gehouden tussen de Amstel- en Heinekenaanhangers (iets anders viel daar toen niet te krijgen) en gewoon heel veel fun gehad. Een deel van die fun was te danken aan de meegesleurde cassettes. Het iPod-concept was nog lichtjaren verwijderd van de toenmalige technologie dus wij trokken rond met een radio-cassettespeler waarvan de radiofunctie bij mijn weten niet gebruikt is op Griekse bodem.

Het nummer in kwestie stond op de mixtape die een van ons gemaakt had. De huidige iPod-generatie kan zich niet meer voorstellen hoe zoiets in zijn werk ging, maar wij knipten en plakten onze favoriete nummers op analoge wijze bij elkaar. En tussen alle klassiekers van dat moment (sla er uw Afrekening-cd’s uit 1997 maar eens op na) stond ook deze popklassieker uit 1993: For Tomorrow van Blur. Uitgekomen op de plaat Modern life is rubbish en dus alleen al voor die titel een vermelding waard. Een jaar later (in 1994 bedoel ik dan) werd Parklife uitgebracht en begon hun pad naar de top pas echt steile vormen aan te nemen, maar met dit nummer was hun potentieel al meer dan duidelijk.

Heb ik al vermeld dat we daar in Griekenland altijd vrolijk waren? Van dit nummer werden we alleen maar vrolijker. Zing gerust mee:

Advertenties

~ door The Lodge Keeper op juli 17, 2008.

3 Reacties to “Song van de dag”

  1. Dit nummer kende ik zelfs niet.
    Maar met wat pintjes erbij moe dat wel geweldig geestig zijn geweest daar in Griekenland 🙂

    PS: wij zijn naar Polen geweest – nog origineler 😉

  2. Polen, de bakermat van onze cultuur, drankcultuur toch 😉

  3. En van onze bouwvakkers 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: