Over The White Lodge

The White Lodge? Klinkt nogal melig hoor ik u denken. Edoch, het betreft hier een plaats en/of begrip uit de onvolprezen tv-serie Twin Peaks. Als goede blogger zou ik hier de woorden Twin Peaks gelinkt moeten hebben naar pakweg de wikipedia entry over de desbetreffende serie, maar dat zou de lol verpesten voor diegenen die TP nog nooit gezien hebben (schaam op jou overigens). Om toch een klein tipje van de sluier op te lichten dit korte stukje uit de synopsis:

“Cooper (…) learns more about the mysteries of the dark woods surrounding Twin Peaks. It is here he learns of the existence of the White Lodge and the Black Lodge, two mystical extradimensional realms whose gateways reside somewhere in the woods and which are occupied by spirits, that appear in Cooper’s dreams and visions.”

Klinkt wazig? Dat is het ook! En daarmee is ook de reden onthuld waarom ik mijn blog The White Lodge genoemd heb: alles wat ik schrijf kan nonsens lijken, maar in “extradimensional realms” heeft logica geen plaats dus kan ik schrijven wat ik wil. Amen.

Wie meer wil weten verwijs ik door naar BOL alwaar men zijn of haar eigenste kopie voor een zacht prijsje kan aanschaffen. Voor degenen die zich als een persoonlijke vriend van steller dezes beschouwen is er uiteraard ook nog de makkelijkere weg: op eenvoudig verzoek ben ik bereid om mijn exemplaar uit te lenen. En ik hoef daar niet de DVD van Céline Dion in Las Vegas voor in ruil te hebben, echt niet.

Om nog even terug te komen op de kern van de zaak: dit is dus een blog, mocht dat nog niet helemaal doorgedrongen zijn. En zoals dat gaat met het hedendaagse geblog wordt hier over alles en niks bericht, als betrof het belangrijke zaken die gedeeld moeten worden met de gehele mensheid. Of toch alleszins dat deel van de mensheid dat op één of andere manier over een internetaansluiting beschikt. Laat u echter niet misleiden: hetgeen hier verteld wordt is niet noodzakelijk zo belangrijk als het lijkt. Inderdaad ja, “the owls are not whay they seem”.

Advertenties

Eén reactie to “Over The White Lodge”

  1. hmmm 🙂 Twin Peaks, doet me terug denken aan die goede oude tijd. Wat ik me vooral nog herinner is die geest met achterwaartse klanken in voorwaartse spraak. Ik had dat zelf weten te reproduceren door een tekst achterwaarts op te nemen op zo’n ouderwetse band-recorder en dan deze spoel binnenstebuiten af te spelen op die bandopnemer.
    Tegenwoordig is dat gewoon 3 muisklikken in het één of ander muziek editor programma. En is dat niet meer zo bijzonder 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: